news-details
Društvo

Služba zaštite i spašavanja modernizovana

Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar dobiće novu protivpožarnu zaštitnu opremu i baterijski razvalni alat za čiju nabavku je iz budžeta Opštine izdvojeno oko 70.000 eura-objavljeno je danas na zvaničnom veb sajtu Opštine Bar.

Ova oprema je nabavljena  nakon sprovedenog postupka javne nabavke i zaključenog Ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem DOO “Vatrooprema” iz Podgorice, koji je isporučio baterijski razvalni alat, a očekuje se i isporuka zaštitne opreme u skladu sa ugovorom. Ponuđač će takođe obučiti vatrogasce i spasioce  za korišćenje nabavljenih spasilačkih alata.

U barsku Službu pristižu i nove vatrogasne zaštitne uniforme za gašenje požara u zatvorenim i na otvorenim prostorima, baterijski i spasilački razupirač, baterijske spasilačke makaze, teleskopski klip i dodatna oprema “za    zahtjevne tehničke i saobraćajne intervencije”.

-Nabavkom ovih uniformi koje u potpunosti ispunjavaju neophodne standarde obezbjeđuje se maksimalna zaštita vatrogasaca u njihovom radu i omogućava efikasnije djelovanje u složenim i opasnim akcijama spašavanja života i imovine ljudi. Baterijski razvalni alat  značajno unaprjeđuje tehničku osposobljenost i kapaciteti barske Službe zaštite i spašavanja-ističu iz Opštine.

Prema istim navodima, Opština Bar u kontinuitetu unaprjeđuje opremljenost Službe zaštite i spašavanja nabavkom opreme, “čime značajno poboljšava uslove rada ove službe, a time i sigurnost građana Bara, i svih onih kojima je pomoć Službe zaštite i spašavanja neophodna”.