news-details
Društvo

Počeo sportski i privredni ribolov na Skadarskom jezeru

-Svi privredni i sportski ribolovci mogu obavljati ribolov na Skadarskom jezeru uz striktno poštovanje Zakona o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi i Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov-saopštili su iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Prilikom obavljanja ribolovnih aktivnosti, moraju se striktno poštovati mjere Ministarstva zdravlja propisane u cilju spriječavanja širenja zarazne bolesti COVID19.

Zainteresovani građani mogu kupiti dozvole za obavljanje privrednog ribolova, kao i godišnju dozvolu za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova, u Upravnoj zgradi NP Skadarsko jezero na Vranjini, radnim danima, od sedam do 15 časova. Dnevna dozvola za obavljanje sportsko- rekreativnog ribolova, izdaje se u Upravnoj zgradi Parka svim danima tokom 24 časa. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na broj Call Centra 067 000 825.

Sportski ribolov je dozvoljen i u NP Durmitor (Crno jezero) i NP Biogradska gora (Biogradsko jezero), gdje je visina naknade za obavljanje sportskog ribolova  20 eura po osobi na dan.