news-details
Društvo

Osnovna škola „Kekec“ proslavila svoj 49. rođendan

U ovim teškim vremenima dok su škole zatvorene zbog pandemije koronavirusa, u OŠ „Kekec“ u Sutomoru organizovane su brojne online aktivnosti povodom Dana škole koji se proslavlja 15. maja.

  Ne želeći da prekinu tradiciju i da uskrate Sutomore za slavljenje djeteta i ove godine, učenici i nastavnici škole su se opredijelili za virtuelnu proslavu. Proslava je počela u 12 sati.

Nakon virtuelnog obilaska škole (link: https://youtu.be/x5aG3FhMVSo) , učenici I, II i III razreda su iskazali svoju kreativnost i emocije prema školi kroz recitacije, likovne radove i muzičke nastupe koristeći Thinglink digitalni alat (https://www.thinglink.com/scene/1317183424456294403).

 Nakon toga su učenici IV i V razreda kroz isti digitalni alat pokazali šta za njih škola znači ( https://www.thinglink.com/scene/1317183424456294403).

Centralna priredba je prikazana u obliku filma, a obuhvata brojne recitacije i muzičke numere učenika-stvaralaca (  https://youtu.be/Zt3Uj4Z15ms ; https://youtu.be/o52VhDGrfAE ; https://youtu.be/3H5xBz6ERMQ).

Za sam kraj pripremljena je i virtuelna izložba likovnih radova učenika, takođe prikazana u obliku filma ( https://youtu.be/UdfhHbg6QEI).

-Veliki broj pregleda ovih linkova pokazuje da je ne samo školska, već i šira javnost, ove godine, kao i uvijek, pokazala veliko interesovanje za sutomorsku školu i dešavanja u njoj-istakli su iz sutomotske prosvjetne ustanove.