news-details
Ekonomija

Izazovna sezona za barski turizam

Barskom turizmu predstoji izazovna sezona, ocijenio je direktor Turističke organizacije (TO) Bar mr Emil Kukalj, koji je istakao da je ovo situacija u kojoj ništa ne zavisi od turističke vlasti, već od razvoja zdravstvene situacije. U razgovoru za Feral.bar, Kukalj napominje da i pored toga TO Bar ne prestaje digitalni marketing ove turističke destinacije, i da sprema novu promociju barske turističke privrede. 

-Sve zavisi od zdravstvenog stanja, ne samo kod nas već i na i našim emitivnim tržištima, od toga kada če se aktuelne mjere protiv širenja koronavirusa okončati. Može se reći da će ovo definitivno biti izazovna sezona. U predsezoni turističkog prometa faktički nema, glavni razlog je ova situacija, činjenica je da je značajan broj rezervacija za jun otkazan, za jul, avgust i septembar još uvijek nisu, ali, postoji bojazan da će doći i do toga ako se zdravstvena situacija ne poboljša-ukazuje Kukalj.

On navodi da se TO Bar sada orijentisala da promoviše barsku turističku ponudu putem društvenih mreža. U sklopu ovog digitalnog marketinga, TO Bar je napravila video-spot kojim poručuje turistima da misli na njih i u toku ove situacije, “te da nam je najbitnije njihovo zdravlje, a da ćemo mi i dalje biti dobri domaćini”.


-Nastavak naših aktivnosti je takođe planiran za digitalne kanale promocije. Prikupljamo turističku ponudu naše opštine i objedinićemo je na našem veb-sajtu na posebnoj lending stranici, plasiraćemo je tako objedinjenu. Još se ne može reći kada će početi ta kampanja, opet sve zavisi od zdravstvene situacije i popuštanja mjera za međugradski i međunarodni saobraćaj. Najbitnije je sačuvati zdravlje i građana i turista, i kad sve ovo prođe, krećemo sa aktivnijom promotivnom kampanjom-dodaje Kukalj.  

U Baru su svi hoteli zatvoreni, slično je i sa privatnim smještajem, i to su direktne posljedice pandemije. Kukalj napominje da je TO u stalnom kontaktu i sa turoperaterima i sa medijima, te da je veoma važno biti u redovnom kontaktu  kako bi se ponovo pokrenuli turistički tokovi. Još početkom marta, TO Bar je informisala turističke privrednike da može doći do ovoga i predstavila sve mjere predostrožnosti koje su objavile zdravstvene ustanove.